Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı Jöleli

Ayva Tatlısı Jöleli
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ayva-tatlisi-joleli-2.jpg

Ayva Tatlısı Jöleli Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet ayva büyük
  • 2.5.3 su bardağı şeker
  • 3su bardağı (Su değişebilir ayvanın cinsine nazaran
  • Küçük kabuk tarçın
  • 1 avuç hibiskus çayı yaprağı
  • 3-4 karanfil biraz ve biraz limon suyu
Üzeri için;
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt ve ceviz

Ayva Tatlısı Jöleli Tanımı Yapılışı

  1. Ayvaları yeterlice yıkayalım, soyarak ortadan ikiye bölelim.
  2. Orta kısımdaki çekirdekleri ayıralım. Çekirdekleri kullanacağız. Kabuklarıda kullanacağız.
  3. Kabukları en alt kısma serelim ayva çekirdeleriinden serpelim.
  4. Kabuk tarçın bir kaç karanfil koyup ayvaları tencereye alalım.
  5. Dizip üzerine şeker dökelim hibüsküs yaprağı serpelim.
  6. Üstüne suyunu da döküp kenarlardan pişmeye alalım.
  7. Kaynadıktan sonra altını kısıp pişirelim. Yaklaşık bir saat daha fazla benimki pesinti ayvanın cinsine nazaran değişebilir.
  8. Ayvalar yumuşadığı vakit alabilirsiniz süzgeçten geçirip jöleyi servis yaptım.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt