Ayva Tatlısı Jöleli Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet ayva büyük
- 2.5.3 su bardağı şeker
- 3su bardağı (Su değişebilir ayvanın cinsine nazaran
- Küçük kabuk tarçın
- 1 avuç hibiskus çayı yaprağı
- 3-4 karanfil biraz ve biraz limon suyu
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt ve ceviz
Ayva Tatlısı Jöleli Tanımı Yapılışı
- Ayvaları yeterlice yıkayalım, soyarak ortadan ikiye bölelim.
- Orta kısımdaki çekirdekleri ayıralım. Çekirdekleri kullanacağız. Kabuklarıda kullanacağız.
- Kabukları en alt kısma serelim ayva çekirdeleriinden serpelim.
- Kabuk tarçın bir kaç karanfil koyup ayvaları tencereye alalım.
- Dizip üzerine şeker dökelim hibüsküs yaprağı serpelim.
- Üstüne suyunu da döküp kenarlardan pişmeye alalım.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp pişirelim. Yaklaşık bir saat daha fazla benimki pesinti ayvanın cinsine nazaran değişebilir.
- Ayvalar yumuşadığı vakit alabilirsiniz süzgeçten geçirip jöleyi servis yaptım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.