bilgisayarci
FD Üye
Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet ayva
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 5 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 6 adet hibiskus çiçeği
- 1 avuç ayıklanmış nar
- Ayva çekirdeği
- 1 su bardağı su
- Kaymak yahut krem şanti
- Fıstık yahut ceviz
Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuğu soyulup ikiye bölünür, çekirdekleri çıkarılır.
- Kabuklarını tencerenin altına serip, ayvalar dizilir.
- Üzerine ayva çekirdeği, hibiskus, nar, tarçın, karanfil serpilir.
- Ayvaların içine şeker ekleyip 1 su bardağı suda ek edip ocağa alınır.
- Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişme sırasında orta ara kaşıkla suyundan üzerine gezdirelim ki renk alsın.
- Uygunca soğuduktan sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz afiyet olsun teşekkür ederim .
Ayva Tatlısı(tam Ölçüde Şahane Rengi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı