
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet orta uzunluk ayva(2 bölünecek toplam 8 adet oluyor)
- Her bir yarım ayva için yarım türk kahve fincanı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 3 adet karanfil
- Ayvanın çekirdekleri
- Ayvanın kabukları
- Ceviz
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Yapılışı
- Ayvaları hoş yıkayın ve tam ortadan ikiye bölün.
- Kabuklarını soyun çekirdekleri oyarak çıkarın ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Tencerenin tabanına ayvanın kabuklarını dizin.
- Ayvaların içi üste gelecek biçimde dizin ve çukurlarına yarım Türk fincanı toz şeker dökün.
- Tarçını, karanfilleri, ayva çekirdeklerini ve suyu ekleyin kapağını kapatın.
- Ocağın üzerinde kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte ortalama 45 dk pişirin. Karıştırmayın ezilirler.
- Bu ortada da ayva kendi suyunu da bırakır.
- 45 dk pişen ayvanın kapağını açın 5 dk daha pişsin ve soğumaya bırakın.
- Servis tabağına alın üzerini ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun ????????????????.