Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk ayva
- 1 buçuk su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 çubuk tarçın
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İl olarak ayvaları soyalım ikiye bölelim .
- 2- 3 damla limon sıktığınız suyun içine koyalım kararmaması için.
- Çekirdeklerini kenara alalım.
- Daha sonra tenceremize ayvaları yıkayıp dizelim .
- Üzerine şekeri gezdirelim, tarçın atalım.
- Çıkardığımız çekirdekleri de ekleyelim ,suyumuzu ekleyelim ve 1 saate yakın kısık ateşte pişirelim.
- Ara orta denetim edelim, suyunu erken çekerse ocağı kapatalım.
- Ceviz ile servis edebilirsiniz.
Ayva Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı