Ayva Tatlısı Görüntülü Boyasız Doğal Kırmızı Ayva Tatlısı (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane ayva
- Her ayva için 1, 5-2 yemek kaşığı toz şeker
- 8-9 tane karanfil ya da kabuk tarçın
- Limon suyu
- Vişne taneleri
Ayva Tatlısı Görüntülü Boyasız Doğal Kırmızı Ayva Tatlısı (Videolu) Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içine su doldurup yarım limon suyu sıkın. Ayvaları yıkayın ve kabuklarını soyun.
- İçindeki çekirdekli kısmı beyaz yerleri kalmayacak formda temizleyin ve limonlu suyun içine alın.
- Ayvaların çekirdeklerini ayıklayıp bir kaba alın ki sonra tatlıda kullanılacak.
- Uygun büyüklükte yayvan bir tencereye ayvaları iç kısmı üst gelecek formda dizin. Ayırdığınız çekirdekleri ayvaların içine ve yanlarına serpiştirin.
- Ayvaların içine karanfilleride serpin. Üzerine her ayvaya 1, 5-2 yemek kaşığı toz şeker dökün.
- Tatlı için kullandığınız ayvaların büyüklüğüne nazaran şeker ölçüsünü değiştirebilirsiniz. Şayet çok büyükse daha fazla şeker kullanabilirsiniz. Benim kullandığım ayvalar büyük değildi.
- Ayvaların ortasına ve etrafına vişneleri serpin. Ayvaların yanından soğuk su ek edin. Su ölçüsü ayvaların üzerine çok çıkmasın. Benim kullandığım tencereye 2, 5 su bardağı su kâfi oldu.
- Tencerenin altını evvel yüksek açıp kaynatın. Sonra tencerenin ağzını kapatıp ocağı kısarak yaklaşık bir saat kadar pişirin. Ayvaların pişip pişmediğini bir çatalla denetim edip ocağı kapatın.
- Ayva tatlısını uygunca soğutun. Sonra üzerine kaymak ve isterseniz fıstık ek ederek servis edin. Afiyet olsun.