teknolojiuzmani
FD Üye
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 1 su bardağı vişne
- 3 su bardağı su
- Ayvalardan çıkan çekirdekler
- Süt kaymağı
- Krem şanti
- Veya kaymak tadında (ben kaymak tadında kullandım)
- Ceviz fındık veya badem
Ayva Tatlısı (Vişneli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvalarımızı soyuyoruz. İkiye bölüyoruz.
- İçlerini temizliyoruz ama çekirdeklerini kenara ayırıyoruz.
- Seçtiğimiz tencereye yerleştiriyoruz.
- Her parçanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker koyuyoruz.
- Vişnelerimizi karanfillerimizi çubuk tarçını ve çekirdeklerimizi ayvaların üzerlerine serpiştiriyoruz.
- Suyumuzu sa koyup pişmesi için kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz ara ara ters çeviriyoruz.
- Çatal batacak kadar pişince soğuması için ayvalarımızı bi yere alıyoruz soğuyunca kremamız ile servis ediyoruz afiyet olsun ????????.