Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
92

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ayva-tatlisi.jpg

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet orta uzunluk ayva
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım kabuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil
  • 4-5 damla limon suyu
  • 3-4 damla kırmızı besin boyası (İsteğe bağlı)
Süslemek için
  • Kaymak yok ise kremşanti (Hazırlık kısmında yapılış halini anlattım dilerseniz. tatlınıza başlamadan evvel kremşantinizi hazırlayınız)
  • Çam fıstığı
  • Yahut dilediğiniz kuru yemiş ile süsleme yapabilirsiniz.

Ayva Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvamızın kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım, ancak çekirdeklerini çöpe atmayalım bize lazım olacak.
  2. Daha sonra tenceremize koyduğumuz ayvalarımızın üzerine 1 su bardağı şekeri yarım yarım bölüştürerek dökelim. Tenceremizin tabanına de suyumuzu ayva çekirdeklerini, tarçını ve karanfilleride ekleyip ocağımızın altını yakalım.
  3. Üzerine dilerseniz belirtilen ölçülerde besin boyasını damlatalım.
  4. Kapağını kapatalım ve ayvalarımız yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Pişen ayvalarımızın soğuması için bekleyelim.
  6. Yanına kaymak var ise kaymağı yok ise kremşantiyi biraz koyu yapıp streç sinema yardımıyla rulo formunda saralım ve buzluğumuza atalım.
  7. Donduktan sonra dilimleyip ayva tatlımızın yanına koyarak kaymak görünümü verebiliriz tadıda çok hoş oluyor.
  8. Tabaklara aldığımız ayva tatlılarımızı yanlarına kremşanti kalıplarından koyup üzerine tenceremizden şerbetimizi alıp dökelim en sona da çam fıstığı yahut dilediğiniz öbür bir materyal ile süsleyelim. Afiyet olsun ????‍????????️.
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,113Kullanıcılar
allySon üye
Üst Alt