![ayva-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/12/ayva-tatlisi.jpg)
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet orta uzunluk ayva
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Yarım kabuk tarçın
- 4-5 adet karanfil
- 4-5 damla limon suyu
- 3-4 damla kırmızı besin boyası (İsteğe bağlı)
- Kaymak yok ise kremşanti (Hazırlık kısmında yapılış halini anlattım dilerseniz. tatlınıza başlamadan evvel kremşantinizi hazırlayınız)
- Çam fıstığı
- Yahut dilediğiniz kuru yemiş ile süsleme yapabilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvamızın kabuğunu soyalım. Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım, ancak çekirdeklerini çöpe atmayalım bize lazım olacak.
- Daha sonra tenceremize koyduğumuz ayvalarımızın üzerine 1 su bardağı şekeri yarım yarım bölüştürerek dökelim. Tenceremizin tabanına de suyumuzu ayva çekirdeklerini, tarçını ve karanfilleride ekleyip ocağımızın altını yakalım.
- Üzerine dilerseniz belirtilen ölçülerde besin boyasını damlatalım.
- Kapağını kapatalım ve ayvalarımız yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen ayvalarımızın soğuması için bekleyelim.
- Yanına kaymak var ise kaymağı yok ise kremşantiyi biraz koyu yapıp streç sinema yardımıyla rulo formunda saralım ve buzluğumuza atalım.
- Donduktan sonra dilimleyip ayva tatlımızın yanına koyarak kaymak görünümü verebiliriz tadıda çok hoş oluyor.
- Tabaklara aldığımız ayva tatlılarımızı yanlarına kremşanti kalıplarından koyup üzerine tenceremizden şerbetimizi alıp dökelim en sona da çam fıstığı yahut dilediğiniz öbür bir materyal ile süsleyelim. Afiyet olsun ????????????️.