Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane ayva
- 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 tane çubuk tarçın
- 4 tane karanfil
- 5 yaprak hibisküs
- 1 su bardağı su
- Ayva çekirdekleri
- Kaymak
- Antep fıstığı ya da ceviz
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları temizleyelim ve ortadan ikiye bölelim.
- Ayva çekirdeklerini atmayalım.
- Geniş bir tencereye ayvaları dizelim.
- Ayvaların üzerine şekerini gezdirelim.
- Suyunu tarçını ayva çekirdeklerini hibisküsü ve karanfili de tencere ekleyelim.
- Ocağın altını açalım.
- Kaynadığında ocağın altını kısığa alalım.
- Ortada çatalla denetim edelim ve ayvaları çevirelim.
- Ayvanın cinsine nazaran 1 saat kadar sürebilir.Ben pazarda ekmek ayvası buldum. Yarım saatte pişti.
- Ilıdığında buzdolabına kaldıralım.
- Servis ederken üzerine kaymağını ve antep fıstığını koyalım.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı