Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane ayva
- Her yarım ayva için 2’şer kaşık şeker
- 1 kase vişne
- 1 tane çubuk tarçın
- Üzeri için yalancı kaymak
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir gece önceden ayvaları soyup ikiye bölün çekirdeklerini çıkarın, ortasını oyup tencere dizin ortalarını 2’şer kaşık şeker ile doldurun.
- Ayvaların çekirdeklerini, vişneleri de ekleyin.
- Sabah vişne ve ayvalar sulanmış olacak. Hiç su eklemeden kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim. (ilk 30 dk kapağını açmadım daha sonra 10 dakikada kapağı açık pişirdim. ).
- Kaymağı için kremşantiyi soğuk sütle çırpalım.
- Kıvamını aldıktan sonra hindistan cevizini ekleyip karıştıralım.
- 15 dakika dolapta dinlendirdikten sonra soğuyan tatlımızın üzerine paylaştıralım.
Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı