
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4.5 adet ayva
- 5 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı nar veya reyhan
- 1 adet limon
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su her ayva için
- Kaymak toz antep fıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce ayvalarımızı soymakla başlıyoruz.
- Soyduğumuz ayvaları bir kasenin içine limonlu su yapıp bırakıyoruz.
- Ayvaların kararmaması için sonra soyduğumuz ayva kabuklarını tencerenin altına koyup üzerlerine ayvaları yerleştiriyoruz.
- Her bir ayva için 6 yemek kaşığı toz şekeri döküp narları ve suyunu döküp ocakta pişmeye bırakıyoruz.
- Kısık ateşte pişiriyoruz.
- Ayvalarımız pişip soğuduktan sonra üzerine kaymak ve toz fıstıkla servis yapıyoruz detaylı tarif için instagram sayfamdan bakabilirsiniz.