Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 6 kahve fincanı dolusu toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 8 adet karanfil
- 2 adet çubuk tarçın
- 1 adet ayıklanmış nar
- 1 çay bardağı vişne (Dondurucudan kullandım)
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Ben krem şanti kullandım ama kaymakta kullanılabilir
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyun. Ortası ve sap kısmını temizleyin. Çekirdeklerini ayırın. Limonlu suda biraz bekletin.
- İkiye kestiğiniz ayvaları bir tencereye alın. Nar ve vişneleri tencereye atın.
- Her ayvaya bir fincan toz şeker gelecek şekilde toz şekeri de ekleyin.
- Ardından karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- 10 dakika sonra ayvaları dikkatli bir şekilde ters çevirin. Daha sonra ayvaları kontrol edin.
- Yumuşayınca ocaktan alıp soğuyana kadar tencerede bekletin.
- Pişme süresi genelde 25 dakika ama ayvaya göre değişebilir. Çok çabuk ya da çok geç pişebilir. O nedenle kontrol ederek pişirmenizi tavsiye ederim.
- Kremşanti ve sütü iyice çırpıp ayvalar soğuyana kadar bekletin.
- Soğuyan ayvaların üzerine kremşantiyi sıkıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsunn????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.