bilgisayarci
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy ayva
- Her yarım ayva için 3 yemek kaşığı toz şeker
- Çeyrek limon suyu
- 4 çay bardağı su
- 1 tane krem şanti
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdek yataklarını ayırın ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini o tencerenin dibine serin üzerine ayvaları dizin her yarım ayvanın ortasına üç yemek kaşığı şeker ekleyin.
- Limon sıkın üzerine suyu da ekleyin kapağı kapalı olarak ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca altını kısın.
- Ben büyük ocakta altı kısık olarak pişirdim o suyu ilk kaynamaya başladığı zamanlar ayvalara çatal değdirirseniz dağılacak kıvamda olur kaynamaya devam ettikçe ayvalar kendi suyunu salar ve toparlanmaya başlar bu ayva tatlısı kısık ateşte toplamda 2 saatten fazla pişti.
- Pişen ayvalar soğuduktan sonra üzerine kremşanti, kaymak, dondurma ekleyebilirsiniz ben sade kramşanti kullandım isteğe bağlı üzerini cevizle fındık ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.