![ayva-tatlisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/26/ayva-tatlisi.jpg)
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 ayva
- Her yarım ayva için 2 çorba kaşığı şeker
- 1 adet nar
- İçinden çıkardığınız ayva çekirdekleri
- Bir tutam hibiskus
- 2 adet tarçın
- 1,5 su bardağı su
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabuklarını soyduğunuz ayvaları ortadan ikiyi kesin.
- Kestiğiniz ayvaların çekirdeklerini bi kenara ayırın.
- Ayvaların orta göbeklerini oyup limonlu suyun için atın.
- Nar tanelerine ayırıp kasede bekletin.
- Tüm bu işler bitince pişireceğiniz tencerenin altına soyulan ayva kabuklarını dizin.
- Üzerine ayvaları yerleştirip ayva çekirdekleri, nar taneleri, hibisküs, 2 adet tarçın ve üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
- Yaklaşık 20 dk orta ateşte kaynatın.
- Suyunu uygunca salan ayvalarınız kalan süreyi kapağını açık biçimde kaynatın. Böylelikle karamelize olacaktır.
- Ortada altının suyunu ayvaların üzerine gezdirelim eşit biçimde renk almalı.
- Piştiğinden emin olunca ocaktan alıp bu halde tencerede soğumasını bekleyin.
- Soğuyan tatlınızı istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı