Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
20

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
ayva-tatlisi.jpg

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 ayva
  • Her yarım ayva için 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 adet nar
  • İçinden çıkardığınız ayva çekirdekleri
  • Bir tutam hibiskus
  • 2 adet tarçın
  • 1,5 su bardağı su

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kabuklarını soyduğunuz ayvaları ortadan ikiyi kesin.
  2. Kestiğiniz ayvaların çekirdeklerini bi kenara ayırın.
  3. Ayvaların orta göbeklerini oyup limonlu suyun için atın.
  4. Nar tanelerine ayırıp kasede bekletin.
  5. Tüm bu işler bitince pişireceğiniz tencerenin altına soyulan ayva kabuklarını dizin.
  6. Üzerine ayvaları yerleştirip ayva çekirdekleri, nar taneleri, hibisküs, 2 adet tarçın ve üzerine 1,5 su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  7. Yaklaşık 20 dk orta ateşte kaynatın.
  8. Suyunu uygunca salan ayvalarınız kalan süreyi kapağını açık biçimde kaynatın. Böylelikle karamelize olacaktır.
  9. Ortada altının suyunu ayvaların üzerine gezdirelim eşit biçimde renk almalı.
  10. Piştiğinden emin olunca ocaktan alıp bu halde tencerede soğumasını bekleyin.
  11. Soğuyan tatlınızı istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt