
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet ayva
- 12-13 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam nar çiçeği
- 5-6 adet karanfil
- 2 su bardağı su
- Manda kaymağı
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 miktar nar
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın.
- Sudan geçirip yıkayın.
- Geniş yanmaz bir kaba dizin.
- Ayvaların herbirinin üzerine 2’5 yemek kaşığı toz şeker serpin.
- Karanfil ve ayva çekirdeklerini de koyup suyunu ekleyip ocağa alın.
- Kaynamaya başlayınca nar çiçeğini suyuna bırakın.
- 45-50 dakika pişirin.
- Soğuyup dinlenince üzerine kaymak veya krem şanti ile şekil verip nar ile süsleyin. Afiyet olsun ????.