Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5-6 adet ayva
- Her yarım ayva için 1er yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı hibiskus
- Kaymak, dondurma, kremşanti… evde ne varsa
- Toz antep fıstığı, çekilmiş ceviz, çekilmiş fındık… evde ne varsa
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları güzelce yıkayıp soyacak yardımıyla kabuğunu soyalım.
- Bıçakla ikiye bölelim.
- Orta çekirdekli kısmı çanak şeklinde oyalım.
- Çekirdekleri ve kabukları atmayalım.
- Renk vermesi için pişireceğimiz tencerenin dibine koyalım.
- Ayvaları da yuvarlak kısmı alta gelecek şekilde tencereye yerleştirelim.
- Her yarım ayva diliminin ortasına 2 kaşık toz şeker ilave edelim.
- Hibiskus serpiştirelim.
- Suyu da ekleyip kapağını kapatalım ve ocağa alalım.
- Kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Arada kontrol edelim eğer suyu yetersiz gelirse yarım bardak daha ekleyebilirsiniz.
- 30-40 dk sonra ayvaları ters çevirip birazda bu şekilde pişirelim.
- Ben 1,5 saat pişirdim. Pişirme süresi ayvanın cinsine göre değişebilir.
- Çatalla kontrol edip piştiğini anladığınızda ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan tatlımızı servis tabağına alıp dibinde kalan suyundan ortalarına azar azar koyalım.
- Süslemek için kaymak, dondurma yada kremşanti kullanabilirsiniz. Ben kaymak koyup üzerini antep fıstığı ile süsledim. Yapacak olanlara kolay gelsin, afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.