bilgisayarci
FD Üye
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet ayva (kişi sayısına göre)
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 bütün nar
- Her bir ayva dilimi için 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- Kaymak ya da krema
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ayvaları ortadan ikiye bölüp limonlu suda 15 dk kadar bekletiyoruz.
- Tencereye altına ayva kabuklarını ve çekirdeklerini koyup üzerine ayvaları yerleştiriyoruz, her bir ayvanın üzerine şekerini ilave ediyoruz.
- Bir bütün narı kesip tanelerini tencereye koyuyoruz.
- Çubuk tarçını da koyup tencerenin kapağını kapatıp biraz dinlendiriyoruz.
- Suyunu ilave edip ocağın altını açıyoruz, 20 dk kadar kaynayıp yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ocağın altını kısıp ayvaları renklerini tam alması için ters çevirip 10 dk kadar daha pişirip kontrol ettikten sonra ocaktan alıyoruz.
- Kendini çekmesi için dinlendiriyoruz.
- Servis kabına alıp üzerine tenceredeki şerbetinden koyuyoruz, ortasına kaymak ya da krema sıkıp servis edebilirsiniz, afiyet olsun ????????.