elektronikci
FD Üye

Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 2-3 yemek kaşığı nar çiçeği (hibiskus)
Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayvalarımızı soyalım kabuklarını pişireceğimiz tencerenin altına yerleştirelim.
- Ayvaları ortadan ikiye keselim ve orta sert kısmını temizleyelim.
- Çekirdekleri atmayalım onları pişireceğimiz tencereye ekleyeceğiz.
- Suyunun jel kıvamında olması için çok önemli bir püf noktası bütün ayvalar bitince kabukların üzerine yerleştirelim.
- Her bir yarım ayvanın üzerine 2 şer yemek kaşığı şeker ekleyip çekirdekleri ve nar çiçeğini de ekledikten sonra suyunu verip kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynayınca ocağın altını orta ayara getirip ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişerken arada dikkatli şekilde suyundan ayvaların üzerine dökelim rengini daha iyi alabilmesi için. Afiyet olsun.