Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet büyük uzunluk ayva
- 1 adet narın taneleri
- 1 su bardağı nar suyu
- 1 su bardağı su
- Her ayvanın üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker
- 15 adet hibisküs
- Ayvanın kabukları ve çekirdekleri
- 5 adet karanfil
- Kaymak
- Pişmaniye
- Nar ve fıstık ile süsledim
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyalım ortadan bölüp içini temizleyip çekirdeklerini alalım .
- Soyduğumuz ve ortadan böldüğümüz ayvaları suyun içine koyalım.
- Uygun bir tencereye ayvanın kabuklarını, 1 adet narın tanelerini, hibisküs ve karanfili tencerenin içerisine koyalım .
- Üzerine ayvalarımızı dizelim her ayvanın üzerine yazdığım ölçüde toz şekeri serpelim.
- 1 su bardağı sıktığımız narın suyunu ve olağan suyu ekleyip ocağın altını açalım.
- Orta göz ocakta 1 saat ağzı kapalı pişirelim .
- Bir saat sonunda ayvaları karşıt çevirip yarım saatte o denli pişirip servis tabağına alın.
- Soğuduktan sonra kaymak ve pişmaniye ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun altını çok fazla açmayın orta gözün orta ateşinde pişirin.