Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
214

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
ayva-tatlisi.jpg

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet büyük uzunluk ayva
  • 1 adet narın taneleri
  • 1 su bardağı nar suyu
  • 1 su bardağı su
  • Her ayvanın üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 15 adet hibisküs
  • Ayvanın kabukları ve çekirdekleri
  • 5 adet karanfil
Üzeri için:
  • Kaymak
  • Pişmaniye
  • Nar ve fıstık ile süsledim

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvaların kabuklarını soyalım ortadan bölüp içini temizleyip çekirdeklerini alalım .
  2. Soyduğumuz ve ortadan böldüğümüz ayvaları suyun içine koyalım.
  3. Uygun bir tencereye ayvanın kabuklarını, 1 adet narın tanelerini, hibisküs ve karanfili tencerenin içerisine koyalım .
  4. Üzerine ayvalarımızı dizelim her ayvanın üzerine yazdığım ölçüde toz şekeri serpelim.
  5. 1 su bardağı sıktığımız narın suyunu ve olağan suyu ekleyip ocağın altını açalım.
  6. Orta göz ocakta 1 saat ağzı kapalı pişirelim .
  7. Bir saat sonunda ayvaları karşıt çevirip yarım saatte o denli pişirip servis tabağına alın.
  8. Soğuduktan sonra kaymak ve pişmaniye ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun altını çok fazla açmayın orta gözün orta ateşinde pişirin.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt