Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane ayva
- 1 su bardağı su
- 21 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- 6-7 adet karanfil
- 1 çimcik tuz
- Ayva kabukları ve ayva çekirdeği
- Dondurulmuş 6-7 adet vişne ( yoksa yarım çay bardağı vişne suyu kullanabilirsiniz renk vermesi için)
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın ve içini oyun.
- Tencereye birinci evvel ayva kabuklarını koyun.
- Sonra ayvaları dizin üzerlerine 3 er kaşık toz şeker ilave edin ayva çekirdeklerini, vişneleri, karanfili, tarçını ve tuzu ekleyin.
- Sonrasında suyu ekleyin ( vişne suyu kullanacaksanız su eklemeyin ya da yarısından fazları vişne suyu olacak formda su ile karıştırıp ekleyin)
- Şekerler büsbütün eriyene kadar kısık ateşte kaynatın ayvalar yumuşayınca ocağın altını biraz açın yeterlice şerbetlenene kadar kaynasın.
- Sonra borcama alın ve evvelden ısıtılmış 250 derece fanlı ayarda fırında pişirin bu süreç kıvam alması için.
- Fırından çıkardıktan sonra ayvaları aksi çevirin her iki tarafı de rengi güzelce çeksin diye. Soğuduktan sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun .