Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
40

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
ayva-tatlisi-10.jpg

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 4 tane ayva
  • 1 su bardağı su
  • 21 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • 6-7 adet karanfil
  • 1 çimcik tuz
  • Ayva kabukları ve ayva çekirdeği
  • Dondurulmuş 6-7 adet vişne ( yoksa yarım çay bardağı vişne suyu kullanabilirsiniz renk vermesi için)

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye ayırın ve içini oyun.
  2. Tencereye birinci evvel ayva kabuklarını koyun.
  3. Sonra ayvaları dizin üzerlerine 3 er kaşık toz şeker ilave edin ayva çekirdeklerini, vişneleri, karanfili, tarçını ve tuzu ekleyin.
  4. Sonrasında suyu ekleyin ( vişne suyu kullanacaksanız su eklemeyin ya da yarısından fazları vişne suyu olacak formda su ile karıştırıp ekleyin)
  5. Şekerler büsbütün eriyene kadar kısık ateşte kaynatın ayvalar yumuşayınca ocağın altını biraz açın yeterlice şerbetlenene kadar kaynasın.
  6. Sonra borcama alın ve evvelden ısıtılmış 250 derece fanlı ayarda fırında pişirin bu süreç kıvam alması için.
  7. Fırından çıkardıktan sonra ayvaları aksi çevirin her iki tarafı de rengi güzelce çeksin diye. Soğuduktan sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :).
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt