teknolojiuzmani
FD Üye

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet ayva
- Her bir yarım ayva için ortasını dolduracak kadar toz şeker (2 çorba kaşığı kadar)
- 1 su bardağı su (250 ml)
- 3 yemek kaşığı hibiskus/nar çiçeği kurusu
- 2 adet kabuk tarçın
- 4 adet karanfil
- Ayvanın kabukları ve çekirdeği
- Kaymak
- Fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Asla besin boyası yoktur. En doğalından. Birinci olarak ayvalarımızı soyup kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
- Tencereye yerleştirdiğimiz ayvaların ortasına şeker eği yapıyoruz.
- Hibüskusü yıkayıp, tencereye yerleştiriyoruz.
- Sırasıyla kabuk tarçın ve karanfil ek ediyoruz.
- Ayvaların üstüne geçmeyecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Ayvanın kabuklarını renk vermesi için tencereye koyabilirsiniz.
- Ayvanın çekirdeklerini de tencereye atın suyunun jölelenmesini sağlar.
- Pişirirken de orta sıra alt üst ediyoruz.
- Soğuduktan sonra kaymak, ceviz, antep fıstığıyla sunum yapabilirsiniz