Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
ayva-tatlisi.jpg

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet ayva
  • Her bir yarım ayva için ortasını dolduracak kadar toz şeker (2 çorba kaşığı kadar)
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 3 yemek kaşığı hibiskus/nar çiçeği kurusu
  • 2 adet kabuk tarçın
  • 4 adet karanfil
  • Ayvanın kabukları ve çekirdeği
Üzeri için;
  • Kaymak
  • Fıstık

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Asla besin boyası yoktur. En doğalından. Birinci olarak ayvalarımızı soyup kararmaması için limonlu suda bekletiyoruz.
  2. Tencereye yerleştirdiğimiz ayvaların ortasına şeker eği yapıyoruz.
  3. Hibüskusü yıkayıp, tencereye yerleştiriyoruz.
  4. Sırasıyla kabuk tarçın ve karanfil ek ediyoruz.
  5. Ayvaların üstüne geçmeyecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  6. Ayvanın kabuklarını renk vermesi için tencereye koyabilirsiniz.
  7. Ayvanın çekirdeklerini de tencereye atın suyunun jölelenmesini sağlar.
  8. Pişirirken de orta sıra alt üst ediyoruz.
  9. Soğuduktan sonra kaymak, ceviz, antep fıstığıyla sunum yapabilirsiniz
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt