Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet ayva
- 1 adet narın taneleri
- 2 çay bardağı nar suyu
- 2 çay bardağı su
- 20 yemek kaşığı şeker (Her 1 yarım ayva için 2,5 yemek kaşığı )isteğinize nazaran şekeri artırıp azaltabilirsiniz)
- 9-10 adet hibiskus
- 4 adet karanfil
- 2 adet kakule
- Ayvanın çekirdekleri ve kabukları
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölelim.
- Ortalarını oyarak çekirdeklerini temizleyelim, çekirdeklerini ayıralım.
- Uygun bir tencerenin tabanına ayva kabuklarını serelim. Hibiskus, nar taneleri, karanfil, kakule ve ayva çekirdeklerinide ilave edelim. Ayvaları dizelim.
- Her yarım ayvanın ortasına 2,5 yemek kaşığı şeker ekleyelim. 2 çay bardağı nar suyu ve 2 çay bardağı suyunu da ekleyelim (Su yerine hepsini nar suyu ekleyebilirsiniz)
- Tencereyi ocağa koyalım kaynayınca kapağını kapatalım. Kısık ateşten bir tık fazla ateşte pişmeye bırakalım.
- Birinci yarım saatten sonra ayvaları aksi çevirelim kapağını az açık biçimde birazda o denli pişirelim. Lütfen denetimli pişirme yapalım ayvanın cinsine nazaran pişirme mühleti değişebilir. Birinci yarım saatten sonra yumuşaklığını denetim edip ona nazaran pişirme yapalım.
- Pişince altını kapatalım ve tencerede soğumaya bırakalım. Üzerini dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz. Ben süslemeyi kremşanti ve içinde pişen narlarla yaptım. Bu ortada içinde pişen narlarında tadı nefis oldu???????? Afiyet olsun!.