Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
61

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
ayva-tatlisi.jpg

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet ayva
  • 1 adet narın taneleri
  • 2 çay bardağı nar suyu
  • 2 çay bardağı su
  • 20 yemek kaşığı şeker (Her 1 yarım ayva için 2,5 yemek kaşığı )isteğinize nazaran şekeri artırıp azaltabilirsiniz)
  • 9-10 adet hibiskus
  • 4 adet karanfil
  • 2 adet kakule
  • Ayvanın çekirdekleri ve kabukları

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölelim.
  2. Ortalarını oyarak çekirdeklerini temizleyelim, çekirdeklerini ayıralım.
  3. Uygun bir tencerenin tabanına ayva kabuklarını serelim. Hibiskus, nar taneleri, karanfil, kakule ve ayva çekirdeklerinide ilave edelim. Ayvaları dizelim.
  4. Her yarım ayvanın ortasına 2,5 yemek kaşığı şeker ekleyelim. 2 çay bardağı nar suyu ve 2 çay bardağı suyunu da ekleyelim (Su yerine hepsini nar suyu ekleyebilirsiniz)
  5. Tencereyi ocağa koyalım kaynayınca kapağını kapatalım. Kısık ateşten bir tık fazla ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Birinci yarım saatten sonra ayvaları aksi çevirelim kapağını az açık biçimde birazda o denli pişirelim. Lütfen denetimli pişirme yapalım ayvanın cinsine nazaran pişirme mühleti değişebilir. Birinci yarım saatten sonra yumuşaklığını denetim edip ona nazaran pişirme yapalım.
  7. Pişince altını kapatalım ve tencerede soğumaya bırakalım. Üzerini dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz. Ben süslemeyi kremşanti ve içinde pişen narlarla yaptım. Bu ortada içinde pişen narlarında tadı nefis oldu???????? Afiyet olsun!.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,898Mesajlar
29,925Kullanıcılar
Neyse olsunSon üye
Üst Alt