Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı
0
44

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet ayva
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 kaşık hibiskus
  • 1 kaç tane karanfil
  • 2 çubuk tarçın
  • 2.5 su bardağı su
  • Kıvam versin diye 2 adet ayvanın çekirdekleri
Üzeri için
  • Kaymak
  • Fıstık

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ayvaları yıkayıp soyuyoruz ikiye bölüyoruz.
  2. Ardından derin bir kabin içerisine alıp üzerini geçicek kadar su koyalım.
  3. Ardından yarım limon suyu üzerine sıkalım (ayvaların kararmasını engeller).
  4. Geniş bir tencerenin içerisine ine ayvaların kabuklarını dizelim.
  5. Daha sonra 1 kaşık hibiskus serpelim.
  6. Daha sonra dilimlenmiş ayvaları kabukların.
  7. Üzerine dizelim.
  8. Üzerine 2 su bardağı toz şeker ilave edelim. 2 kaşık hibiskus serpelim.
  9. 1 kaç tane karanfil ve çubuk tarçın ekleyelim ayva çekirdeklerini de ekleyelim.
  10. 2. 5 su bardağı su ek edelim tencereyi ocağa alalım.
  11. Pişinceye kadar orta ara suyunu kaşıkla ayvaların üzerine gezdirelim.
  12. Ayvalarımız suyunu çekince rengi kızarınca ocağımızı kapatalım ve soğumasını bekleyelim.
  13. Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
  14. Üzerine dileğe nazaran kaymak ve fıstık serpelim. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ✔️????.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt