Ayva Tatlısının En Hoş Hali Tanımı İçin Materyaller
- 4 büyük ayva
- 4 küçük elma
- 250-300 gram şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük kase ceviz
Ayva Tatlısının En Hoş Hali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları suyun ortadan kesip ortalarını derince oyun, çekirdeklerini atmayın ayvaları renklendirmek için kullanacağız.
- Elmaları soyup rendeledikten sonra bir kasede cevizleri kırıp tarçınla bir arada harmanlayın.
- Oymuş olduğunuz ayvaların içine 2-3 kaşık kadar doldurun. Tepsiye yerleştirin çekirdekleri de tepsinin içine dağıtın.
- Şekeri ayvaların üzerine ikişer kaşık gelecek kadar dağıtarak dökün geri kalanı tepsinin içine dağıtın.
- Suyu da ayvaların üzerine azar azar dökün geri kalanı tepsinin içine dökün. Ayvaların üzerindeki şeker karamelize olunca kusursuz oluyor.
- Üzerine önce yağlı kağıt sonra aluminium folya ile örtün 200°’de 20 dakika buharlandırarak pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerini açın suyundan ayvaların üzerine tek tek dağıtarak sulandırın tekrar fırına sürün bu sefer üzerine açık bırakın kızarması gerekir. 10 dakika sonra tekrar fırından çıkarıp ayvaların üzerine birebir işlemi yapın ve bir 15 dakika daha fırınlayın.
- Bu iki kere yapacak olduğunuz işlem ayvaların karamelize olmasına ve daha güzel kızarmasını sağlayacak.
- Ayvalar toplam 50 dakika kadar pişmiş olacak. Ben muhallebi ile servis yaptım dilek ederseniz sade yahut dondurma ile çok yakışıyor. Afiyet olsun????.
- İsteğe nazaran vanilya sosu yahut dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Ayva Tatlısının En Hoş Hali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı