iltasyazilim
FD Üye
Ayva
Ayvanın Yararları
Gülgillerden çiçekleri kocaman ve pembe renkli yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikteki bir ağacın meyvesidir
Ayva limondan büyük, sarı renkte, tüylü, mayhoş, dokusu sertçe ve ufak çekirdekli bir meyvedir Vitamini boldur Çiğ yenilmesi nasihat edilmez Komposto veya jöle yapılarak ya da külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur
Faydası:
İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Karaciğer tembelliğini giderir Safra akışını sağlar Çarpıntıyı dindirir
Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler Vücudun gelişmesine takviye eder
Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde el bacak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir
Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir
Ayva'yı yemek için 12 neden var
Ayva'yı yemek deyimi argoda her ne dek olumsuz anlamda kullanılsa da reel hayatta epeyce yardımsever bir eylem Hekim İsmail Ağar, ayva yemek için 12 yararlı neden sayıyor:
1Damar sertliğini önler
2Karaciğer tembelliğine iyi gelir
3Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser Mideye ve bağırsaklara güç verir
4Tansiyonu düşürür
5Safrayı çare eder
6Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır
7Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır
8Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp adamakıllı dövüp göze çekilirse fazla faydalıdır
9Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi kazanç
10Ayva suyu kabızlığı giderir
11Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır
12Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar *
Ayvanın Yararları
Gülgillerden çiçekleri kocaman ve pembe renkli yapraklarının altı tüylü, orta yükseklikteki bir ağacın meyvesidir
Ayva limondan büyük, sarı renkte, tüylü, mayhoş, dokusu sertçe ve ufak çekirdekli bir meyvedir Vitamini boldur Çiğ yenilmesi nasihat edilmez Komposto veya jöle yapılarak ya da külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur
Faydası:
İshal ve dizanteriyi keser Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir İnce bağırsak iltihabını giderir Kanı temizler Karaciğer tembelliğini giderir Safra akışını sağlar Çarpıntıyı dindirir
Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser Bronşit, müzmin öksürük ve veremde faydalıdır Ağızdan su gelmesini ve kan kusmayı önler Vücudun gelişmesine takviye eder
Merhem yapılarak kullanıldığı takdirde el bacak ve meme ucu çatlaklarını, yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir Egzama kaşıntılarını ve basur memelerinin doğurduğu şikayetleri giderir
Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir
Ayva'yı yemek için 12 neden var
Ayva'yı yemek deyimi argoda her ne dek olumsuz anlamda kullanılsa da reel hayatta epeyce yardımsever bir eylem Hekim İsmail Ağar, ayva yemek için 12 yararlı neden sayıyor:
1Damar sertliğini önler
2Karaciğer tembelliğine iyi gelir
3Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser Mideye ve bağırsaklara güç verir
4Tansiyonu düşürür
5Safrayı çare eder
6Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır
7Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır
8Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp adamakıllı dövüp göze çekilirse fazla faydalıdır
9Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi kazanç
10Ayva suyu kabızlığı giderir
11Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır
12Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar *