Ayvalı Bademli Bonfile Nasıl Yapılır
resimli Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Ayvalı Bademli Bonfile yapılışı
Ayvalı Bademli Bonfile Resimli Tarfi
imagesayvalibademlibonfiletarifiresimli5ad435dd43
Malzemeler
50 g margarin
3 corba kaşığı zeytinyağ
500 g bonfile (1 cm kalınlığında yaprak şeklinde dovulmuş)
1 buyuk ayva
23 soğan
1 su bardağından fazla badem
5 diş sarmısak yarım bardak kuşuzumu karabiber tuz tarcın
Yapılışı
Buyuk yaprak şeklindeki bonfileyi 6 saat onceden karabiber, tarcın ve zeytinyağından oluşan bir karışımda bekletin Ayvayı 1,5 cm'lik kupler şeklinde doğrayın, 5 dk az suda kuşuzumu ile birlikte haşlayın50 g margarin'i eritin, icine onceden kıyılmış soğanı karıştırıp sararıncaya kadar cevirin, bademi katıp 23 dk pişirin, dovulmuş sarmısağı ilave edin, ateşten alın, ayvayı suyuyla birlikte ekleyin, tuz ve karabiber ekin Yaprak şeklindeki etin ortasına malzemeyi yerleştirin, bir rulo halinde sıkıca sarın, dış kenarlarından harcın taşmaması icin kenarlarına 2 adet kurdan saplayın Kalan karışım ve harc sıvısına yarım bardak su ilave edin Kapaklı bir fırın kabının icine eti itina ile yerleştirin Onceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kapaklı 30 dk kapaksız Pişirin, belli aralıklarla etin suyunu uzerine dokerek kurumamasını sağlayın, ince dilimler halinde kesin, sıcak servis yapın
resimli Ayvalı Bademli Bonfile Tarifi
Ayvalı Bademli Bonfile yapılışı
Ayvalı Bademli Bonfile Resimli Tarfi
imagesayvalibademlibonfiletarifiresimli5ad435dd43
Malzemeler
50 g margarin
3 corba kaşığı zeytinyağ
500 g bonfile (1 cm kalınlığında yaprak şeklinde dovulmuş)
1 buyuk ayva
23 soğan
1 su bardağından fazla badem
5 diş sarmısak yarım bardak kuşuzumu karabiber tuz tarcın
Yapılışı
Buyuk yaprak şeklindeki bonfileyi 6 saat onceden karabiber, tarcın ve zeytinyağından oluşan bir karışımda bekletin Ayvayı 1,5 cm'lik kupler şeklinde doğrayın, 5 dk az suda kuşuzumu ile birlikte haşlayın50 g margarin'i eritin, icine onceden kıyılmış soğanı karıştırıp sararıncaya kadar cevirin, bademi katıp 23 dk pişirin, dovulmuş sarmısağı ilave edin, ateşten alın, ayvayı suyuyla birlikte ekleyin, tuz ve karabiber ekin Yaprak şeklindeki etin ortasına malzemeyi yerleştirin, bir rulo halinde sıkıca sarın, dış kenarlarından harcın taşmaması icin kenarlarına 2 adet kurdan saplayın Kalan karışım ve harc sıvısına yarım bardak su ilave edin Kapaklı bir fırın kabının icine eti itina ile yerleştirin Onceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kapaklı 30 dk kapaksız Pişirin, belli aralıklarla etin suyunu uzerine dokerek kurumamasını sağlayın, ince dilimler halinde kesin, sıcak servis yapın