bilgisayarci
FD Üye
Ayvalı Cevizli Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy ayva
- 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı orta kalınlıkta bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 adet taze soğan
- 1 tutam ince kıyım dereotu ve maydanoz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz kimyon kuru nane toz tatlı biber sumak pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı su (Bulgur için)
Ayvalı Cevizli Kısır Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencerede 2 su bardağı suyu kaynatalım. Yıkadığımız bulguru kaynayan suya dökelim. Suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
- Sonra ocağın altını kapatalım üzerine havlu kağıt koyalım, demlensin.
- Diğer tarafta ayvanın kabuğunu soyalım çekirdeğini çıkarıp rendeleyelim. Kısık ateşte 1 su bardağı su ile pişirelim hiç suyu kalmasın.
- Sonra soğuması için bir tabağa alalım sonra küçük yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarımsağı tavada yağda iki üç dakika kavuralım salçayı ilave edip karıştıralım.
- Şişen bulguru derin bir kaba alalım üzerine kavurduğumuz soğanlı salçayı dökelim. Pişirdiğimiz soğuyan ayvayı ekleyelim.
- Tuz, baharatları ilave edelim. Cevizi ekleyelim, ince kıyım yeşillikleri koyalım, taze soğanı küçük doğrayıp koyalım.
- Sonra hepsini iyice tahta kaşıkla karıştıralım servis tabağına alalım.
Ayvalı Cevizli Kısır Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.