Ayvalı Havuçlu Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
- 100gr tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/4 (çeyrek) su bardağı pudra şekeri (yaklaşık 3 çorba kaşığı)
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3+1/4 (çeyrek) su bardağı un (Kontrollü eklenmeli)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 küçük ayva
- 1 havuç
- 1-2 çorba kaşığı süt
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 dolu çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Ayvalı Havuçlu Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ayva ve havuçlar ufak rendelenir.
- Tavaya alınarak üzerine toz şeker ile süt eklenerek yumuşayana kadar kavrulur.
- Ocaktan alınıp tarçın ve ceviz de eklenerek karıştırılır.
- Hamur için tüm gereçler ve unun bir kısmı kaba alınarak güzelce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edilene kadar, un denetimli olarak eklenir. Mümkünse hamur 15dk kadar dolapta dinlendirilir.
- Dolaptan çıkarılan hamurun üzerine ayvalı havuçlu harç eklenerek uygunca karıştırılarak yoğrulur
- . Hamurdan toplar yapılarak fırın tepsisine dizilir (ben bu ölçülerle 24 adet elde ettim)
- Evvelden 180c ısıtılmış fırında yaklaşık 30dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Fırından alınıp bir mühlet dinlendirilince tercihen pudra şekeri serpilerek servis edilebilir.