Ayvalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 125 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3.5-4 bardak kadar un
- 2 adet ayva
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
Ayvalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kurabiyemiz için evvel soyulmuş 2 adet ayvamızı rendeliyoruz.
- Sonra şeker ve tarçını koyup tavada suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
- Son olarak ceviz içini ekleyip karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
- Hamur için geniş bir kaba margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, vanilin, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Un ve pudra şekeri ekleyip yoğurarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan cevizden az büyük modüller alarak yuvarlak form verip içine ayvalı içten koyarak ortadan ikiye katlayarak ağızlarını kapatıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek yerleştiriyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 175 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz. Çok kızarmadan pembemsi bir renk olması kafidir.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Afiyet olsun .