bilgisayarci
FD Üye
Ayvalı Mandalinalı Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 büyük boy kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet orta boy patates
- Yarım ayva
- 3 diş sarımsak
- 5 dal dereotu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 adet mandalina
Ayvalı Mandalinalı Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve havuç üzerine tuz serpilip zeytinyağında kavrulur.
- Üzerine küp küp doğranmış patates ilâve edilip kavrulur.
- Sonra küçük küpler halinde doğranan ayvalar katılır.
- Üzerine şeker atılır biraz rengi dönünce küp küp doğranmış kerevizler ilave edilir 1-2 kere karıştırılır.
- 2 mandalinanın suyu sıkılır,sarımsaklar uzunlamasına 4e kesilir.
- 1 buçuk su bardağı kaynamış su,mandalinanın suyu yemeğe dökülür.
- Üzerine sarımsaklar, dereotu,zerdeçal ve kereviz yaprağı eklenir kapağı kapatılır kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir. Afiyet olsun????.