Ayvalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı rendelenmiş suyu sıkılmış ayva
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 2 kahve fincanı lor peynir yahut tulum
- 1 kahve fincanı fındık yahut ceviz kırığı
- 1 çay kaşığı karbonat (sirke ile aktive edilmiş)
- 1 tutam dereotu ince kıyılmış (bende yoktu)
- Tuz
- Kekik
- 3 çay bardağı kinoa unu
- Susam
- Çörekotu
Ayvalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvayı, yumurtayı ve bütün gereçleri ekleyip, karıştırıyoruz yumuşak bir hamur oluyor.
- Elimizi yağlayıp, ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp, tepsiye diziyoruz.
- Yumurta sarısı, çörekotu, serpip 150 derecede 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.