Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa

Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa
0
65

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk ayva
  • 1 adet orta uzunluk portakal
  • 1 su bardağı domates sos
  • 1 fincan pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı koruk ekşisi(koruk ekşisi yoksa yarım limon suyu)
  • 1 tatlı kaşığı ekşi pekmez
  • 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 4 yemek kaşığı su

Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce pırasayı temizleyelim. Yıkayalım ve doğrayalım.
  2. Portakal, havucu ve kuru soğanı soyalım. Ayvayı soymuyorum. Yıkayalım doğrayalım.
  3. Dört yemek kaşığı zeytinyağını düdüklü tencereye koyalım. Soğanı ekleyip hafif kavuralım.
  4. Soğanın üzerine havuç, ayva ve pırasayı ekleyip hafif kavuralım.
  5. Üzerine portakal ve domates sosu ekleyip karıştıralım. Pirinci ve 4 yemek kaşığı suyunu ekleyip ,baharat ve tuzunu ayarlayalım. Koruk ekşisi ve pekmezini ekleyelim.
  6. Kaynayınca düdüklünün kapağını kapatalım. Düdüklünün sibobu çıkınca beş dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
  7. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Ayvalı Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Portakallı Ekşili Pırasa Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo pırasa2 adet büyük domatesin rendesiYada 1 çay bardağı domates püresi1 adet portakalın suyu2.5 yemek kaşığı narekşisi1 yemek kaşığı kuşüzümü( koşul değil)Yarım portakalın kabuğunun rendesiYarım demet incecik kıyılmış maydanoz5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Favoriniz Olacak Mükemmel Ayvalı Ekşili Taraklık Tanımı İçin Gereçler 20 adet kuzu pirzola1,5 adet iri uzunluk ayva1 adet kapya biberi6 adet yeşil sivri biber4 yemek kaşığı zeytinyağ1 dolu yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı dolusu tuz1 silme tatlı kaşığı pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Ekşili Pırasa Tanımı İçin Gereçler Yarım kg pırasa2 adet havuç1 tatlı kaşığı biber salçası2 adet domates1 su bardağı haşlanmış nohutYarım limon6 yemek kaşığı zeytinyağ1 çay bardağı sıcak su1 bardak et suyuTuzKarabiber Ekşili Pırasa Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Doğal Ekşili Ayvalı Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük ayva1 yemek kaşığı tereyağı1 adet patates1 adet domates1 adet soğan1 tane dolma biber yada sivri biber1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, zencefil, kekik5 su bardağı su ya da tavuksuyu Üzeri için 1 yemek kaşığı toz biberYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Ayvalı Pırasa Tanımı İçin Gereçler 1/2 (yarım) kg pırasa1 adet havuç1 /2 adet ayva1 tatlı kaşığı domates salçasıTuz, karabiberZeytinyağ Ayvalı Pırasa Tanımı Yapılışı Havuç ve pırasaları temizleyip doğrayalım. Ayvanın kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Daha sonra zeytinyağı tenceremize...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,499Konular
982,579Mesajlar
30,338Kullanıcılar
kanka555Son üye
Üst Alt