Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ayvalı Tart (Tatin)

Ayvalı Tart (Tatin)
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
ayvali-tatin.jpg

Ayvalı Tart (Tatin) Tarifi İçin Malzemeler


Tart hamuru için :
  • 3 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı soğuk su
Karamel sos için :
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
Ayvalı taban için :
  • 5 tane ayva
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı su
Üzeri için:
  • 1 paket krema

Ayvalı Tart (Tatin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tart hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra buzdolabında bekletelim.
  2. Karamel sos için bir çay bardağı şekeri kısık ateşte eritiyoruz.
  3. Daha sonra içine iki çorba kaşığı tereyağ koyup şeker iyice eriyene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. Ayvaların kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı şeker yarım çay bardağı su ve bir tatlı kaşığı tarçınla birlikte suyunu iyice çekip yumuşayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
  5. Çok büyük olmayan bir borcama hazırladığımız karamel sosunu yayıyoruz (karamel sos barcama dökünce sertleşebilir endişelenmeyin pişince eriyo)
  6. Daha sonra üzerine pişirdiğimiz ayvaları koyuyoruz.
  7. En üste tart hamurunu borcam büyüklüğünde açıp yerleştirip fazla kabarmaması için üzerine çatalla delikler açıp 180 derece ısıtılmış fırında 40- 45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkardıktan sonra biç bekletmeden servis tabağına ters çevirip çıkartıyoruz.
  9. Dilimleyip servis ederken üzerine krema döküyoruz. Deniyeceklere afiyet olsun.
Ayvalı Tart (Tatin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt