Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Az Malzemeli Browni (Bu Lezzeti Denemeyen Kalmasın)

Az Malzemeli Browni (Bu Lezzeti Denemeyen Kalmasın)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Az Materyalli Browni (Bu Lezzeti Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Malzemeler

  • 160 gram bitter çikolata
  • 90 gram tereyağ
  • 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 130 gram şeker(1 su bardağından iki parmak eksik)
  • 85 gram un (1 su bardağından bir buçuk parmak eksik)
  • 1 paket vanilin
  • 1 cimdik tuz
(kabartma tozu yok)

(Su bardağı ölçüm 200 ml)


Az Gereçli Browni (Bu Lezzeti Denemeyen Kalmasın) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Çikolata ve tereyağını benmari yolu eritip, soğuması için biraz bekleyelim.
  2. Ben kaynayan çaydanlığın buharında erittim. Tavada da eritebiliriz lakin yanmasın garanti olsun diye benmari yolu eritmeyi tercih ediyorum.
  3. Yumurta, şeker ve vanilin mikser ile şeker eriyene kadar çırpalım. (çok çırpmayalım yoksa browni kendini kek zannediyor)
  4. Ardından oda sıcaklığına gelen çikolata karışımını ekleyip, karıştıralım.
  5. En son unu eleyerek ekleyip, ve tuz ile birlikte karıştıralım.
  6. Üzerine beyaz çikolata ve frambuaz ekledim. Bunlar kaide değil hiçbirşey eklemesenizde olur. Yada ceviz ve kesim çikolatayı birlikte üzerine ekleyebilirsiniz çok yakışıyor.
  7. Önceden ısınmış 170 derecelik fırında 30 dk pişirdim.
  8. Eğer daha akışkan bir kıvam tercih ederseniz 25 dk da denetimli pişirelim.
  9. Fırına nazaran değişebilir bu yüzden üzeri çatlamaya başlayınca kurdan ile denetim edip, brownimizi fırından çıkarabiliriz.
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz küçük kare borcamda pişirelim. (20×20).
Az Gereçli Browni (Bu Lezzeti Denemeyen Kalmasın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Orjinal Browni Az Yağlı Browni Arayanlara Tanımı İçin Gereçler 250 gr bitter çikolata2 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin1 su bardağı şeker1 paket vanilya2 yemek kaşığı kakao3 adet yumurtaYarım su bardağından biraz fazla un Orjinal Browni Az Yağlı Browni Arayanlara Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Denemeyen Kalmasın Efsane Petibör Bisküvili Meyveli Bonbonlar Tanımı İçin Materyaller 2 paket sade petibör bisküvi (Kakaolu olanlada deneyebilirsiniz)1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1 su bardağı süt8 adet kuru kayısı1 adet elma rendesi1 muz1 çay bardağı çekilmiş ceviz1 portakal kabuğu rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Denemeyen Kalmasın Mis Üzere Karaköy Poğaçası Tanımı İçin Gereçler 1 paket oda sıcaklığında margarin1 paket instant maya1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak2 yemek kaşığı şeker5 su bardağı unİç materyallerBeyaz peynirMaydanoz Denemeyen Kalmasın Mis...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için Bardak ölçüm 220 ml 2 ,5 su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık süt1 kg un1 yemek kaşığı şeker1 paket kuru yahut yaş maya1 ,5 tatlı kaşığı tuz. Ortalarına sürmek için 100 gram tereyağ100 ml sıvı yağYalnızca sıvı yağ da olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Teremyağlı Browni Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta ( oda sıcaklığında )3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardak şeker1 tutam tuz200 gr bitter çikolata ( tablet)2 yemek kaşığı teremyağ1- 2 su bardağı unYarım paket kabartma tozu2 yemek kaşığı kakao50 gr beyaz çikolata ( tablet ) Teremyağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,316Kullanıcılar
dehadehaSon üye
Üst Alt