
Az Malzemeli Çıtır Borek Tarifi İçin Malzemeler
- ️4 tane yufka
- ️1 şişe maden suyu
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️200 gr beyaz peynir
- ️1 su bardağı lor peyniri
- ️1 tutam maydanoz
- ️1 yumurta akı(sarısı üzerine ayrılacak)
- ️Susam
- ️Çörek otu
Az Malzemeli Çıtır Borek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce maden suyu ve sıvı yağı bir kapta karıştırın.
- Yufkayı tezgahın üzerine serip,maden sulu karışımdan her tarafına gelecek şekilde sürün.
- Daha sonra diğer yufkayı üzerine serin ikinci yufkanın da üzerine her tarafına gelecek şekilde karışımdan sürün.
- Yufkayı dört taraftan katlayarak kare şekli verip, yağlı kağıt üzerine alın.
- Fırçayla en üstede karışımdan az miktar sürün.
- Peynir, lor ve maydanoz karışımına yumurta akını ekleyin.
- Katlanan yufkanın dört köşesine eşit miktarda peynirleri koyun, dört ucunu ortada birleştirin,zarf şeklinde kapatın.
- Böreklerin üzerine yumurta sarısı ve kalan az karışımı ekleyip sürün ve dilimlemeye başlayın.
- Önce belirgin olan köşelerden dilimleyin, daha sonra her üçgeni de ortadan ikiye bölün,bölünen üçgeni de ortadan ikiye bölün daha sonra dilimleyip,üzerine çörek otu,susam ekleyin.
- Fırını 160 derecede ( fanlı) ,(fansız yapacaksanız 180 derecede ) ısıtın. Nar gibi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.