Az Gereçli Meskende Kuşbaşı Pide Tanımı İçin Gereçler
- 300 gram kuşbaşı et
- 4 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz acı biber
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Bir tatlı kaşığı biber salçası
- 4 su bardağı un
- Aldığı kadar su
- Maya
- Tuz
Az Gereçli Meskende Kuşbaşı Pide Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamurumuzu yapalım. Ilık su ve mayayı karıştırıp yavaş yavaş unumuzu ekleyip karıştırmaya başlıyoruz.
- Hamurumuzu bir örtüye sarıp mayalamaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz mayalamaya kadar kuş başı etimizi bir tencere üzerine iki su bardağı ekleyip biraz haşlıyoruz
- Haşlanan et i bir kaba alıp içerisine öbür gereçlerimiz ekleyip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu okşaya yardımı ile güzelce açıp içerisine hazırladığımız materyalleri koyup hal veriyoruz.
- Hazırladığımız pidelerin üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına üzeri kızara. Na kadar pişiriyoruz deneyenlere şimdiden afiyet olsun.