Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Az Malzemeli Kabarık Pandispanya

Az Malzemeli Kabarık Pandispanya
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
az-malzemeli-kabarik-pandispanya.jpg

Az Gereçli Kabarık Pandispanya Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yumurta (Küçük uzunluk ise 4 )
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (Çok koymayın kek çöker )

Az Gereçli Kabarık Pandispanya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kalıbımızı hazırlayalım. Küçük kelepçeli kalıba yağlı kağıt konur. Kenarlarına da kesilerek konur. Her tarafı kaplanır.
  2. Sonra fırını alt üst ayar yaparak ısıtalım. Birinci hazırlık bittikten sonra pandispanyaya başlayalım.
  3. Şeker ve yumurtalar yaklaşık 8 dakika kadar çırpılır.
  4. Bembeyaz köpük olunca kıvamına bakılır. Çok sıvı olmayan biraz kek hamuru üzere olan bir kıvamda olmalı.
  5. Farklı bir yerde un ve kabartma tozu elenir. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ek edilir.
  6. Alttan üste yanlışsız spatula yardımı ile karıştırılır, bilhassa dikkat köpüğü sönmemesi için bu türlü karıştırmalıyız. !!!.
  7. Karışımı fazla söndürmeden karıştırıp, kalıba dökelim.
  8. 180 derecede 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Kürdan yardımı ile pişip pişmediğini denetim edelim.
  10. Piştiyse şayet fırından tam çıkarmadan kapağı açık bir biçimde biraz bekletelim.
  11. Pandispanya yeterlice soğuduktan sonra krema ile süsleyelim. Burada çok soğumuş olması çok değerli. Kolay kesilmesi için.
  12. Hatta bir gün evvelce yapıp dolapta da bekletebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Benim kalıbım çapı 18 cm, kek de 5 cm eninde oldu.
 
858,496Konular
981,849Mesajlar
29,895Kullanıcılar
HAD3SSon üye
Üst Alt