bilgisayarci
FD Üye
Az Materyalli Kolay Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- ️1 paket vanilya
- ️3 su bardağı un
- ️80 gram sütlü çikolata
- ️Fındık kırığı
- ️Yeşil toz fıstık
- ️Hindistan cevizi
Az Gereçli Kolay Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvı yağ,pudra şekeri ve vanilyayı düzgünce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım yavaşça yatsı formu verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Çatalla bir kısımlarını bastırıp fotoğraftaki üzere biçim verelim.
- 170 °fırın da 10 dk. Pişirelim yavaşça çatlayıp pembeleşince çıkarıp soğutalım.
- Çikolatayı benmari metodu eritelim.
- Kurabiyelerin yarısını çikolataya bandırıp sırasıyla fındık kırığı, yeşil fıstık, hindistan cevizinden bulayarak tekrardan tepsiye koyalım.
- Serin bir yerde bir kaç saat bekletip çikolatanın donmasını bekleyelim.
- Kolay kurabiyelerimiz servise hazır .Afiyet olsun. ????????????