Az Malzemeli Kremşantili Şipşak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 poşet kremşanti (Toz hali ile kullanılacak)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
- Aldığı kadar un (2.5) bardak kadar gidiyor ama una göre değişir siz aldığı kadar ilave edin
- Pudra şekeri
Az Malzemeli Kremşantili Şipşak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemeleri karıştırıp kurabiye hamurunu hazırlıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde toplar koparıp fırın tepsisine diziyoruz.
- (1 tepsi çıkıyor. ).
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı hafif pembeleşince çıkarıyoruz.
- Kurabiye hızlı pişer fırında bırakıp gitmeyin sürekli kontrol edin altı hemen yanar. Takriben 10 dk da pişer ama her fırının pişirme süresi farklıdır.
- Fırından çıktıktan sonra soğumaya dinlenmeye bırakın.
- Ardından üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.!!. Fırın tepsisini yağlanmayın. !!!.