Az Materyalli Lezzetli (Arpacık Sogan Yahnisi) Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet arpacık soğan
- 50 gram kıyma
- 10 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 kısım yeşil soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon karabiber
- 1,5 çay bardağı sıcak su
Az Gereçli Lezzetli (Arpacık Sogan Yahnisi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arpacık soğanları temizleyip yıkadıktan sonra tavaya alıp üzerine sıvı yağı koyup ocakta orta ateşte kavurmaya başlayalım.
- Üzerine sarmısakları ek edip sotelemeye devam edelim.
- Soğanlarlar biraz pembeleşince kıymayı ek edip kavurmaya devam edelim.
- Yeşil soğanı iri olarak doğrayalım ve salçayı koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- En son baharatlarını ekledikten sonra 1,5 çay bardağı sıcak su koyup kapağını kapatıp soğanlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Soğan yahni pişdikten sonra 5 dakika kadar dinlendirip servis yapabilirsiniz, afiyet olsun.