bilgisayarci
FD Üye
Az Materyalli Lezzetli Sütlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 küçük çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilin
Az Gereçli Lezzetli Sütlü Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 tane yumurta beyazını çay kaşığı ucuyla eklediğimiz tuz ile biraz çırpalım. Kıvam almaya başlayınca toz şekeri yavaş yavaş ek edelim.
- Beyaz köpük olana kadar devam edelim çırpmaya.
- Krem şanti kıvamında olmalı.
- Başka bir kaba un süt sıvı yağ vanilin ve kabartma tozunu ekleyip uygunca karıştıralım.
- Topak kalmasın.
- Daha sonra yumurta beyazlı harcımızı yavaş yavaş ek edelim.
- Söndürmeden nazikçe karıştırmaya devam edelim. Bende muffin kabı vardı içine kağıt kapılardan koyup fırına verdim. 9 adet çıkıyor tarifen.
- 175 derece fırında 15 dk da pişirdi benim fırınım siz denetimli pişiriniz üzerini pudra şekeri ile süsledim çok. Lezzetli ve pratik ayrıyeten az gereç kesinlikle denemelisiniz.