Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
az-olculu-kalburabasti-tatlisi.jpg

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 60 gram tereyağı(1 yemek kaşığı tepeleme )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
İçine koymak için;
  • Kırılmış ceviz
Şerbeti için:
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
  2. 5 dk kaynadıktan sonra 3-4 damla limon ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
  3. Şerbetimiz hazır olunca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamurumuz için un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.
  5. Sonra unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
  6. Sonra hamurdan ceviz kadar beze koparıp bir rende üzerinde açıyoruz ve içine cevizleri koyup kapatıyoruz. Bu biçimde bütün hamuru yapıyoruz.
  7. Borcama yahut tepsiye diziyoruz.
  8. Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede tatlılarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkardığımız tatlılar birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetimizi döküyoruz.
  10. Şerbet soğuk lakin tatlımız sıcak olmalı.
  11. Bir kaç saat dinlenip şerbetini emdikten sonra tatlımız servise hazır.
Afiyet olsun.

Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt