bilgisayarci
FD Üye
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 60 gram tereyağı(1 yemek kaşığı tepeleme )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı irmik
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
- Kırılmış ceviz
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel şerbeti hazırlayalım. Bir tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
- 5 dk kaynadıktan sonra 3-4 damla limon ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Şerbetimiz hazır olunca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için un hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Sonra unu azar azar ekleyerek yoğuruyoruz yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceğiz.
- Sonra hamurdan ceviz kadar beze koparıp bir rende üzerinde açıyoruz ve içine cevizleri koyup kapatıyoruz. Bu biçimde bütün hamuru yapıyoruz.
- Borcama yahut tepsiye diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede tatlılarımız kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlılar birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbet soğuk lakin tatlımız sıcak olmalı.
- Bir kaç saat dinlenip şerbetini emdikten sonra tatlımız servise hazır.
Az Ölçülü Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı