Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Az Sıvı Yağlı Açma Tarifi ( Çocukların Okul Beslenmesine)

Az Sıvı Yağlı Açma Tarifi ( Çocukların Okul Beslenmesine)
0
86

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
yarim-cay-bardagi-yag-ile-acma-tarifi-cocuklarin-okul-beslenmesi-icin.jpg

Az Sıvı Yağlı Açma Tarifi ( Çocukların Okul Beslenmesine) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt yada ılık su
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
  • 1 adet yumurta akı (Oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağı
  • 2 yemek kaşığı kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 2,5-3 su bardağı arası un kontrollü bir şekilde hamur hafif ele yumuşak kıvamda olacak
  • 1 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin (İster hamur harcına ekleyin isteyende açma şekil verince arasına sürebilir)
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağı
  • İsteğe göre susam, çörek otu yada haşhaş

Az Sıvı Yağlı Açma Tarifi ( Çocukların Okul Beslenmesine) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kaba ılık sütü koyup sonra toz şekeri ve mayayı ekleyip karıştıralım. Ardından yumurta akını ve sıvı yağını koyup bir güzel karıştıralım.
  2. Unu ve tuzunu birden dökmeyin kontrollü bi şekilde hamur hafif ele yapışacak kıvam olacak şekilde yavaş ekleyin.
  3. Hamur kıvama geldiğinde üzerini kapatıp ve örtüp yarım saat kadar mayalanmayan bekletelim.
  4. Mayalanan hamurdan eşit bezeler alıp, elinizi yağlanmış hafif nemlendirip biraz elinizle açıp, arasına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin sürerek bildiğimiz klasik açma şekli olan rulo şeklinde sarıp bir ucunu ileri diğer ucunu geri olacak şekilde elinizle yaydırın. Ama siz istediğiniz şekli verip yapabilirsiniz.
  5. Şekil verdiğimiz açmaları tepsiye dizip, üzerini aynı tepsiyle kapatıp 20 dakika öyle tepsi mayasında bekletelim. Sonra yumurta sarısı sürüp isteğe göre susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika içinde arada bir kontrol ederek pişirin.
  6. Pişen açmaları fırından çıkarıp üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim sonra fazlasını buzluğa kaldırıp acil lazım olduğunda hemen çıkartıp fırından ısıtıp afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????
Not: Bu tarifin hamuruyla çocuklarınıza peynirli yada sade poğaçalar yapabilirsiniz. bu tarifteki ölçülerle 8 adet açma çıkıyor bilginize..

Az Sıvı Yağlı Açma Tarifi ( Çocukların Okul Beslenmesine) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çok Pratik Ve Lezzetli Yumuşacık Açma (Favoriniz Olacak) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ2 yumurta akı ( sarıları üzeri için)1 yemek kaşığı dolusu toz şeker1 tatlı kaşığı dolusu tuz3 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Pastane Yolu Soft Açma Tanımı (Diğer Tanımları Unutturur) İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su1 paket yaş maya yada kuru maya2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer materyaller; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su1 çay bardağı sıvı yağı1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin1 paket kuru instant maya yada yarım paket yaş maya1 adet yumurta ( akı ve sarısı başka eklenecek)Yarım çay bardağı sıvı yağı2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Çocuklara Okul Beslenmesine Poğaça (Bir Hamurdan 2 Çeşit Poğaça Ve Açma) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1 su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta akları içine sarıları üzerine1 paket yaş maya1 tatlı kaşığı tuz3 adet küp şekerAldığı kadar un (ele yapışan yumuşak bir hamur olacak)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Pastane Usulü Tel Tel Yumuşacık Açma (Diğer Tarifleri Unutturur) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su2 su bardağı ılık süt1 paket yaş maya3 yemek kaşığı toz şeker2 yumurta akı (Sarıları üzerini kapatıp dolaba kaldırıp bekletin böylelikle açmaların üzeri dahada güzel kızarır)Yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
858,478Konular
981,299Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt