Az Yağlı Bol Lezzetli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 100 gram margarin
- 2 çay bardağı nişasta
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 mandalina rendesi
- Damla çikolata
- Yarım yemek kaşığı tarçın
- 10 adet bütün fındık
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı haşhaş
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket pasta süsü
- 2.5-3 su bardağı un
Az Yağlı Bol Lezzetli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları kırıp şekerle karıştırıp uygunca eritiyoruz.
- Pudra şekeri ve nişastayı ekliyoruz. Pürüzsüz hale gelene kadar yoğuruyoruz.
- Akabinde ününü azar azar ekliyoruz.
- Hamur kabartma tozu ve vanilya ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- Hamuru eşit kesimlere ayırıyoruz.
- Çesitli kurabiye hamurları elde ediyoruz. Ben fotoğrafta olduğu üzere süsledim.
- Haşhaşlı kurabiyede fındık kırığı, tarçın ve toz şeker kullandım.
- Evvelce ısıtılmış davul fırında beş dakika pişirip alt düğmeyi kapatıyoruz. Beş dakika daha pişirip üst düğmesini kapatıyoruz. Toplamda on dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.