iltasyazilim
FD Üye
Az yediğimiz en yararlı 11 gıda
İŞTE O BESİNLER
Pancar: Folik asit bakımından zengindir Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır
Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren sulforaphaneisimli kimyasalı içerir
Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur
Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü denetleme etmeye tezgâhtar olur
Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir Tansiyonu düşürür
Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir
Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken vefat riskini azaltır
Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere aleyhinde koruma sağlar
Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir
Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir Uzun vakit tok miktar *
İŞTE O BESİNLER
Pancar: Folik asit bakımından zengindir Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır
Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren sulforaphaneisimli kimyasalı içerir
Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur
Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü denetleme etmeye tezgâhtar olur
Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir Tansiyonu düşürür
Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir
Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken vefat riskini azaltır
Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere aleyhinde koruma sağlar
Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir
Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir Uzun vakit tok miktar *