Azerbaycan Pilavı Tarifi
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı
Azerbaycan Pilavı
Malzemeler
4 yk margarin
250 g kuzu kuşbaşı
2 ad kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru uzum
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuc
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinc
3 sb su
Tuzkarabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın
Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın
Kuru uzumleri bir kasede su ile ıslatın
Havucların kabuklarını kazıyıp kup kup doğrayın
Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın
Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın İcine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu cekinceye kadar kavurun
Etler renk alınca icine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra icine yıkanmış pirinci, doğranmış havucları, kayısıları, suyunu suzduğunuz kuru uzumleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın
En son olarak icine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirincler goz goz olana kadar pişirip demlendirin
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
imagesazerbaycanpilavitarifiresimli5ad41e7824089
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı
Azerbaycan Pilavı
Malzemeler
4 yk margarin
250 g kuzu kuşbaşı
2 ad kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru uzum
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuc
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinc
3 sb su
Tuzkarabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayın
Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın
Kuru uzumleri bir kasede su ile ıslatın
Havucların kabuklarını kazıyıp kup kup doğrayın
Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın
Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın İcine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu cekinceye kadar kavurun
Etler renk alınca icine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra icine yıkanmış pirinci, doğranmış havucları, kayısıları, suyunu suzduğunuz kuru uzumleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın
En son olarak icine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirincler goz goz olana kadar pişirip demlendirin
Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
imagesazerbaycanpilavitarifiresimli5ad41e7824089