Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli

Azerbaycan Pilavı Tarifi Resimli
0
108

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Azerbaycan Pilavı Tarifi
Resimli Azerbaycan Pilavı Tarifi
Azerbaycan Pilavı Yapılışı

Azerbaycan Pilavı

Malzemeler

4 yk margarin
250 g kuzu kuşbaşı
2 ad kuru soğan
4 ad kayısı
3 yk kuru uzum
2 yk dolmalık fıstık
2 ad havuc
½ demet dereotu
4 ad taze soğan
2 sb pirinc
3 sb su
Tuzkarabiber

Hazırlanışı

Kuru soğanı yemeklik doğrayın

Kayısıları tavla zarı şeklinde doğrayın

Kuru uzumleri bir kasede su ile ıslatın

Havucların kabuklarını kazıyıp kup kup doğrayın

Dereotunu ve taze soğanları ayrı ayrı ayıklayıp kıyın

Yayvan bir tenecereye 4 yk margarini koyup kızdırın İcine kuşbaşı etleri ilave edip etler suyunu cekinceye kadar kavurun

Etler renk alınca icine dolmalık fıstıkları ekleyip fıstıklar pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin Daha sonra icine yıkanmış pirinci, doğranmış havucları, kayısıları, suyunu suzduğunuz kuru uzumleri, tuzkarabiberi koyup karıştırın

En son olarak icine kıyılmış taze soğanıdereotunu ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın Kısık ateşte pirincler goz goz olana kadar pişirip demlendirin

Servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin
imagesazerbaycanpilavitarifiresimli5ad41e7824089
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt