Azerbaycan Metodu Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram dana kıyma (kuzu kıyma da olur)
- 3 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 demet dere otu
- 2 yemek kaşığı bulgur
- Tuz ,kara biber zevke nazaran
- Sarmak için yaprak
Azerbaycan Tarzı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymanın üzerine naneyi ,dere otunu ve bulguru ek edin .
- Üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ekleyip güzelce yoğurun .
- Sarmaları güzelce sarın.
- Daha sonra 5 dakika kendi suyunda pişirin.
- Sonra üzeri geçecek kadar su ekleyip pişene kadar kaynatın ve hazır.
- Çok lezzetli oluyor deneyin sorunuz olursa buyurun varsa.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.