Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Azeri Paxlavası

Azeri Paxlavası
0
45

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
azeri-paxlavasi-9.jpg

Azeri Paxlavası Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yumurta
  • 60 gram tereyağı(eritilip, soğutulmuş)
  • 1 dolu yemek kaşığı kaymak
  • 1 çay kaşığı maya
  • Yarım su bardağı ılık sut
  • 1 tatlı kaşık toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2, 5 su bardak un denetimli
İçi için;
  • 300 gram öğütülmüş ceviz
  • 1 su bardak  şeker
  • 1 dolu çay kaşık toz kakule
Şerbet için;
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 tutam safran
Üzeri  için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşık süt
  • 150 gram tereyağı

Azeri Paxlavası Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak  sütü ılık olacak formda ısıtıp içerisine mayamızı ve 1 tatlı kaşık tozşekeri  ekleyip   10 dk bekliyoruz.
  2. Üzerine eritilmiş yağımızı, kaymağı, yumurtayı ve unumuzu ve 1 tutam tuz ek ediyoruz.
  3. Yumuşak bir hamur yapıyoruz, 1 saat mayalansın.
  4. Beklerken cevizi çok ince rondodan çekelim içine şeker ve kakuleyi karıştırıyoruz.
  5. Şerbetimizi de hazırlayalım su ve şeker kaynayana kadar ocakta karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca 3- 4 damla limon ve bir tutam safran ekleyelim.
  6. Kısık ateşte biraz kıvanılanınca ocağı kapatıp 1 yemek kaşığı bal ekliyoruz ve karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanmış hamurdan 10 beze  yapılım, alt ve üst katlar için 2 beze büyük başkaları eşit 8 beze.
  8. Küçük fırın tepsiyi yağlayalım, birinci büyük bezeyi açalım ve cevizli içi  yayalım.
  9. Her kat kat için  bu biçimde açıp her kata cevizli içi serpelim.
  10. Her kat ince açılacak son kata gelince içlik koymuyoruz büyük bezeyi de açıp biraz daha kalın serelim.
  11. Dilimleme yapalım ve yumurta sarısı süt karışımı sürüp herbur baklavaya ceviz oturtalım.
  12. Baklavayı 180 derece evvelce ısıtılmış alt üst ayar fırında 10 dk tutalım.
  13. Fırından alıp tekrar bıçakla kesiklerden geçip erittiğimiz tereyağını her yerine gezdirip dökelim tekrar fırına atıyoruz.
  14. Bu sefer derece 150 olacak ve üzeri tam kızarana kadar pişireceksiniz , yaklaşık 30-35 dk.
  15. Baklava fırından çıkınca birinci sıcağı çıksın ve  üzerine ılımış şerbet dökülür ve 1 gece dinlendirilip servis edilir.
 
858,497Konular
982,559Mesajlar
30,300Kullanıcılar
SknsjsSon üye
Üst Alt