
Azıcık Kıymayla Patates Çökertmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet orta boy patates
- Kızartma için yağ
- 1 kase yoğurt tuz
- 1.50 gr yarım yağlı kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 kaşık yağ
- 2 çay kaşığı pülbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- İnce kıyılmış maydanoz
Azıcık Kıymayla Patates Çökertmesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kuru soğan yemeklik doğranılır ve hafif sotelenir.
- Ardından kıyma eklenir birlikte beş dakika pişirilir ve tuz baharat eklenir.
- Ardından patatesler soyulup küp kesilir ve tuzlanıp kızartılıp servis tabağına alınır.
- Hazırlanan yoğurt ortasında gezdirilir ve hazırlanan kıyma harcı dökülür maydanoz serpilir ve servis edilir.