Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

B12 vitamin eksikliği nasıl anlaşılır

B12 vitamin eksikliği nasıl anlaşılır
0
101

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
B12 vitamin eksikliği nasıl anlaşılması mümkün

Metabolizmamız için en önemli vitaminlerin başında B12 gelmektedir Suda çözülebilen bir vitamindir Vücutta kullanıldıktan daha sonra geriye doğru kalanlar idrar yoluyla dışında atılmaktadır Kendinizi aralıksız yorgun bitkin hissediyorsanız, mevsimine göre giyindiğiniz halde üşüyorsanız, saç dökülmeniz varsa, iştahınız yoksa sizin de B12 vitaminine ihtiyacınız var demektir B12 vitamin eksikliği kansızlığa sebep vermekte, anemi ve sonra da daha önemli sağlık durumu sorunları yaşamanıza sebep vermektedir Kolay bir kan sayımı ile kansızlık teşhis edilebilir B12 vitamini vücutta kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna, merkezi asap sisteminin dinç işleyişini sürdürmesine tezgâhtar olur B12 ’nin vücutta beceriksiz olup olmadığı için şüphesiz muayene olup, kan testi yaptırmamız gerekmektedir Belirtilerine bakarak kendi teşhisimizi kendimiz koymamalıyız Çünkü bu belirtiler başka bir hastalığın da belirtileri olabilir B12 vitamin eksikliği 50 yaş üzerinde görülse de bu yaş son zamanlarda daha aşağılara düşmüştür Kansızlık, denge kaybı ve buna tabi olarak yürümekte zorlanma, cildin sararması, solması, kol ve bacaklarda duyumsuzlaşma, karıncalanma, halsizlik, kuvvetsizlik, buhran, uyarı dağınıklığı, tat alamama, nefes darlığı, görme bozukluğu, ishal ya da kabızlık, bellek yitimi, unutkanlık B12 vitamininin eksikliğine yan olarak kişilerde görülmektedir Benim yaşım 50 olmamasına rağmen kan testi yaptırdığımda doktor bana da B12 vitamini verdi Ne vakit vitamini almayı unutsam her zaman bana bak yarın hafızanı kaybedip bizi hatırlamayacaksın ivedi ilacını al diyor B12 denildi mi aklımda kalan daima bu annemin sözleri oluyor *

858,497Konular
982,553Mesajlar
30,289Kullanıcılar
rogeneSon üye
Üst Alt