Babaanne Kuymağı Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu mısır unu
- 3 su bardağı su (125 ml)
- Tuz
- Biraz mozarella peyniri
- İsteğe nazaran haşlanmış patates
Babaanne Kuymağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tereyağını ve mısır ununu tavaya alalım, orta ateşte ısıtalım ve unu kararmadan kavuralım.
- Soğuk suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
- Mozarella peynirini doğrayıp içinde eritelim.Tamamen kaynadıktan sonra kuymağımız hazırdır.İsteyen üzerine haşlanmış patates ekleyip yiyebilir. Ben kaşıklayarak yiyorum, üstelik yanına ekmeğe hiç gereksinim yoktur! .
Afiyet olsun! .